DESTATEC NIEUWS

 

Resultaat BLIKSEMACTIE ‘Heel Zjwame bakt’

 

 

Maar als eerste: Inwoners van Swalmen “Heel erg bedankt”…   Want jullie hebben onze actie ‘Heel Zjwame bakt’ tot ’n groot succes gemaakt. Onze dank gaat verder nog uit naar alle leden en vrijwilligers die aan de actie hebben meegewerkt.

 

We waren natuurlijk heel erg benieuwd of onze Bliksemactie zou aanslaan. Al geruime tijd van te voren werd in samenwerking met Rob Peeters van Limburgs Bakwinkeltje in Heerlen gesleuteld aan ‘n fijne bakmix van Kollenberger Speltmeel, een erkend streekproduct. Degenen die een pakje hebben gekocht en meteen ermee aan de slag zijn gegaan, kunnen de bijzondere, licht nootachtige smaak van Spelt wellicht al beamen.

 

Afgelopen woensdag 12 juni (als ook dinsdag al en vrijdag nog) was het dan zover.

De bedoeling was het om binnen 2 uur tijd in verschillende wijken van Swalmen zoveel mogelijk pakjes cakemix te verkopen, en om dus te kijken: ‘of’ en ‘hoe’ ons experiment zou worden aangenomen door inwoners van Swalmen.

Twaalf mensen hadden zich hiervoor opgegeven. Ruim de helft daarvan waren kinderen, onze jongste juniorleden, die er - begeleid door hun ouders - duidelijk zin in hadden. Onbevangen, zoals alleen kinderen kunnen zijn, belden zij zonder schroom bij de mensen aan. Zij waren het ook die aan het eind het merendeel van in totaal 240 pakjes aan de man/vrouw wisten te brengen.

 

Nogmaals bedankt en wie weet tot ‘n volgende keer, als het weer heet: ‘heel Zjwame bakt’

 

P.S.: Voor wie nog interesse heeft in ‘n pakje cakemix? Op dit moment zijn nog ca. 20 pakjes over! ‘n Mailtje sturen naar voorzitter@destatec.nl of bellen met 06-22516416 is voldoende.

Wij zorgen dan dat het bij u thuis komt.